Thursday, January 29, 2009

Sorry

soryy alan da lame tak update blog , kinda bz laa .
busy dengan homework and study,frens, activities
almaklum laa , i kan STPM candidate . hehehe :Pp
saya rindu bangat kat korg semua :)
kalu ade sebarang kerinduan , just call me yahh .
nahh num tepon akuu >> 999
tp selalu uncle polis aku yg angkat tepon taww taww
hahahhaha :))

cehhhh, saya sedang cuba struggle study for my STPM ni
harap membuahkan hasil la, hehehe :P
bak pepatah, nak seribu daya tak nak seribu dalih
woahh , peribahasa babe !
Saya dah maju sekarang !
dah pandai bab-bab peribahasa, berkat belajar tuh wehh
haahhahaha :D

I miss you all so much, and certainly I miss my blog
Happy Chinese New Year and Happy Holiday
hehehehehe :)

Wednesday, January 21, 2009

calon STPM 2009


Tarikh 21 / 1 / 2009
Saya start register for my STPM
OMG ! dengar je STPM dah mula cuak sekarang nih
Well, most of the subject pretty though
Saya register for 4 subjects sahaja
which is :

  1. Pengajian Am
  2. Ekonomi
  3. Sejarah
  4. Bahasa Melayu
Exam ni aku amik tak payah bayar, free jew :]

Ini pulak my MUET exam register
tahu tak MUET tu ape ?
Malaysia English Universitiy Test = M U E T
exam ni tak free
kena bayar RM 60 for registeration

What ever it is.
I hope everything will be fine for me
my target is
MUET dapat band 5
Ekonomi B atau A
Sejarah B atau A
Bahasa Melayu C atau B
Pengajian Am B atau A

Doakan saya yeah kawan-kawan :)
Amin ! thank you

Thursday, January 15, 2009

Lion Dance



video

Last Saturday saya pergi melepak kat Bukit Bintang,
well as usual memang tempat kat sana best,
At saturday ade tution class
Around 4 pm I finish my class,
I cepat-cepat turun ke Bukit bintang,
melepak la with my friend
Then something yang tidak dijangkakan berlaku
saya tersempak dengan si JIBEK blogger tuh,
Situasi . . dalam phone

Jibek : Helow Alan kat mana ?
Alan : Saya kat Bukit Bintang Bistro la, kamu dekat mana ?
Jibek : Eh, tadi saya tersempak dengan Alan kat BB plaza
Alan : OMG ! (shock) Really !?
Jibek : Yeah !
Alan : Kat mana kamu sekarang !? Sorry sangat2, saya tak perasan
Jibek : Tak pew, saya ade kat depan Starbuck di BB plaza sana.
Alan : jom jumpa sekejap, hehe :P
Jibek : Alright saya tunggu kat The Body Shop
Alan : Rock n Roll, hahaha :P

Then jumpa la si Jibek tuh kat The Body Shop,
Memang tak berubah-ubah, si jibek tu pakai macam nenek,
pasal saya compare gambar Jibek dengan nenek saya
hahhahaha XD ( sorry jibek )
After chit chat kejap with jibek,
saya continue la lepak kat Bistro.

Then saya pergi Pavillion with my fren
Suddenly ade lion dance
perghhh, best gila ahhh
gempak :P

Tuesday, January 6, 2009

school

5th of January 2009,
the school session re-open again,
and this year I am in the Upper 6 Art class,
In the morning, sudah bersemangat nak pergi sekolah,
then pasal salah timing,
saya terpaksa take cab going to my school,
tunggu 30 minute, babi punya teksi semua tak nak tumpang aku,
memang sial betul, dan aku boleh kira beberapa minit lagi kira lewat,
Then ade satu teksi akhirnya stop,

aku : pak cik, nak pergi sekolah titiwangsa
pak cik : sorry adik, tak boleh . .
aku : saya bayar double ah pak cik
pak cik : ok ok naik naik

Memang sial punya orang teksi itu,
dengar je double terus cepat-cepat nak tumpang aku
after a few minutes, saya sampai la ke sekolah
saya di charge RM 6 dari kampung baru ke titiwangsa.
haiz, tak pa la, sekali-sekala



Sampai je sekolah, ade perhimpunan,
then punya lah babeng, ade taklimat
lama gila babi punya time die amik,
sampai buntut aku berbulu-bulu duduk kat situ
the worst thing is coming soon
saya dapat kelas kat tempat yang paling teruk,
kat bawah adalah tandas paling busuk disekolah
then kelas aku kat atas tandas itu,
memang makin sial ahhh . .


Then setelah masuk kelas,
kena pulak kita satu kelas bekerjasama gotong-royong,
pasal kelas sudah berhabuk, well dah lama diabaikan,
hari ini, sepatutnya satu kelas hantar esei yang dibuat time cuti sekolah,
tapi thank god satu kelas tak siap esei itu,
so kita semua buat pakatan murni tak hantar esei itu
hahaha, memang satu geng ah korg !
So kali ini kira terlepas la dari kutukan dari cikgu yang bermulut leser
hahaahah :D


Today juga tak belajar pun,
semua cikgu busy gila nak settle things dieorang,
memang membosankan la,
then my hairstyle kena tegur dengan cikgu,
tah apa-apa cikgu ni, bongok betul
hairstyle aku biasa-biasa je,
siot je ahh, saya tahu die jealous kat rambut aku
pasal die tuh tak bleh buat macam aku punya
ahahhahaha :D

Then lepak punya lepak,
dah sampai pukul 2.30 p.m.
terus aku and the gang chau chin chau ah
balik rumah tidur la,
hahahaha :D

SELAMAT BERBUKA SEKOLAH :)

Monday, January 5, 2009

kasut sekolah


Ha ! ini la kasut baru aku :)
aku beli dengan RM 30 jew
nampak nice kan ?
heheheh :)
Tapi setelah pakai,
ini la akibatnyer,
tapi memang salah aku juga
pakai stokin yang over pendek,
bajet nak sexyback,
kaki plak cedera,
berjalan pun terjongkek-jongkek sikit,
hilang habis ah macho aku,
hahahahah :D

Haiz ini la akibat pakai stokin pendek,
sedikit menyesal juga,
tapi nak buat macam mana dah terjadi,
redha jew la,
huhuhuhu

Saturday, January 3, 2009

Azam tahun 2009


Dah 4 hari 2009 baru aku nak citer pasal Azam aku
hehe, before ni sedang fikir apa azam aku
kira banyak juga my azam nih, hehehe ^^

  1. Tak Nak tinggal Solat 5 Waktu
  2. Nak study overnight
  3. Jadi anak soleh ( cehh )
  4. Siapkan lukisan aku yg telah diabaikan 5 bulan
  5. STPM cemerlang ! haha (=
  6. Nak masuk Universiti Malaya !
  7. Jadi pelajar yang baik (=
  8. dapat lebih ramai kawan2 ( bestfriend )
  9. Score 3.2 pointer and above for my STPM

semoga semua azam aku tercapai :)
do pray for me yeah friends :)

Thursday, January 1, 2009

Happy New Year 2009



Welcome 2009
Good bye 2008

Well, I hope this year going to be my best year
because 2008, wasn't that good for me
well, macam-macam punya perkara berlaku
at the beginning of 2008
I almost got myself kill,
Thank god I am not dead yet,
just some bad injuries.
Then shit keep on going,
I lost my new handphone,
blah blah blah, macam2 lagi la happen
2008 been very bad year for me

I go to Bukit Bintang for count down New Year
It's realy happening over there
compare to place like KLCC, Merdeka Square . .

( with my new Arabian Friends )

Aku dan member2 aku main spray,
main punya main, tiba org Arab datang spray aku
ape lagi, terus pi main spray ah with dieorg,
aku kena spray gila2 punya,
huhuhu, tapi then aku peace with dieorg, then kamcing sama2
time ni ah cari mangsa perempuan
pantang je nampak girl,
semua berduyun-duyun attack mereka, hehehe
best giler ahhhh spray girls nih . .


( aku poyo, hehe )

Diri aku plak pun ade kena spray, siot je doee
habis melekat2 tangan aku and leher
then ade plak org spray mata aku and my mulut
memang Babeng tul, ikutkan hati nak fighter,
tapi new year punya pasal,
COOL jew, hehehe :)


( my friend kena spray )


Any way, semalam punya celebrate best giler.
Aku memang enjoying with it :)
Happy New Year everyone !


video
( this is the new year video )