Tuesday, January 6, 2009

school

5th of January 2009,
the school session re-open again,
and this year I am in the Upper 6 Art class,
In the morning, sudah bersemangat nak pergi sekolah,
then pasal salah timing,
saya terpaksa take cab going to my school,
tunggu 30 minute, babi punya teksi semua tak nak tumpang aku,
memang sial betul, dan aku boleh kira beberapa minit lagi kira lewat,
Then ade satu teksi akhirnya stop,

aku : pak cik, nak pergi sekolah titiwangsa
pak cik : sorry adik, tak boleh . .
aku : saya bayar double ah pak cik
pak cik : ok ok naik naik

Memang sial punya orang teksi itu,
dengar je double terus cepat-cepat nak tumpang aku
after a few minutes, saya sampai la ke sekolah
saya di charge RM 6 dari kampung baru ke titiwangsa.
haiz, tak pa la, sekali-sekala



Sampai je sekolah, ade perhimpunan,
then punya lah babeng, ade taklimat
lama gila babi punya time die amik,
sampai buntut aku berbulu-bulu duduk kat situ
the worst thing is coming soon
saya dapat kelas kat tempat yang paling teruk,
kat bawah adalah tandas paling busuk disekolah
then kelas aku kat atas tandas itu,
memang makin sial ahhh . .


Then setelah masuk kelas,
kena pulak kita satu kelas bekerjasama gotong-royong,
pasal kelas sudah berhabuk, well dah lama diabaikan,
hari ini, sepatutnya satu kelas hantar esei yang dibuat time cuti sekolah,
tapi thank god satu kelas tak siap esei itu,
so kita semua buat pakatan murni tak hantar esei itu
hahaha, memang satu geng ah korg !
So kali ini kira terlepas la dari kutukan dari cikgu yang bermulut leser
hahaahah :D


Today juga tak belajar pun,
semua cikgu busy gila nak settle things dieorang,
memang membosankan la,
then my hairstyle kena tegur dengan cikgu,
tah apa-apa cikgu ni, bongok betul
hairstyle aku biasa-biasa je,
siot je ahh, saya tahu die jealous kat rambut aku
pasal die tuh tak bleh buat macam aku punya
ahahhahaha :D

Then lepak punya lepak,
dah sampai pukul 2.30 p.m.
terus aku and the gang chau chin chau ah
balik rumah tidur la,
hahahaha :D

SELAMAT BERBUKA SEKOLAH :)

6 comments:

Jibek said...

pic yg ke dua tu
comel gile (muka Jibek)
gahhaha :D

bubuto★ALANღ♥ ³★ said...

hahaha mana ade comel, chubby jew,
ahahhahahaha XD
nampak macam budak2 choki2 jew
ahahahahahha XD

nadiaZIN said...

cehh, alan mcm prnah ku dgr ITU. ;D

aaa, weh kau skola ape alan?
aku nk msok gak.
first day skola dh bwak phone.
bule tgkap2 gmba lagi ;]

XianG_90 said...

happy reopen school..
haha..have to study again..
this year STPM ler..dont play play yea..
hope that u get in UM n 3.2 pointer above..
miss yea..

oked(cat) said...

ahah,,ptut r lwat 1st day skol.kah3!!!ouh,,bw hp pgi skol an,,ciss f6 pya pgwas pon sma je,,xbrdisiplin lgsg we~~~~~~

bubuto★ALANღ♥ ³★ said...

NADIA:
hahaha, apa yg kamu dgar wehhh ?
saya skolah TGS, datang ahhh kalo mau
alar, biasa la otai kat skolah lawehh
ahahahhaha XD

XIANG:
thank you ah xiang, I wish the best to you too my dear :)

OKED:
hahaha, kamu dengki kew ?
wekkkk, kita an senior paling ootai kat skolah tuh, hahaha XD